Videobeperkingen en Bewijsvergrendeling

Videobeperkingen en bewijsvergrendeling voorkomen beide dat onbevoegde gebruikers acties uitvoeren op videomateriaal, maar er zijn belangrijke verschillen.

Videobeperkingen voorkomen dat video- of audiofragmenten door onbevoegden worden bekeken, terwijl bewijsvergrendelingen voorkomen dat video- of audiofragmenten handmatig of automatisch worden gewist.

Wanneer je een bewijsvergrendeling aanmaakt, kun je ook een videobeperking aanmaken op dezelfde beeldenreeks als waarop je een bewijsvergrendeling toepast door het selectievakje Afspeelbeperking video aanmaken in te schakelen.

Wanneer je een videobeperking maakt, kun je echter niet tegelijkertijd ook een bewijsvergrendeling maken. In plaats daarvan moet je handmatig de bewijsvergrendeling aanmaken op dezelfde beeldenreeks waarop je een videobeperking hebt gemaakt.

Eenmaal gecreëerd, moeten bewijsvergrendelingen en videobeperkingen afzonderlijk worden bewerkt, onderhouden en verwijderd. Er is geen verbinding tussen een videobeeldenreeks die is beperkt en enige bewijsvergrendeling toegepast op dezelfde videobeeldenreeks.