Skip to main content

XProtect Management Client

Karta Ogólne (opcje)

Last Updated: 3 minute read
Wersja2026r1
JęzykPolski

Na karcie Ogólne można określić ogólne ustawienia Management Client i serwera rejestrującego.

Management Client

Nazwa

Opis

Maks. liczba podglądów

Wybierz maksymalną liczbę miniatur wyświetlanych w okienku Podgląd. Domyślnie wyświetlanych jest 64 miniatur.

Aby zmiany zostały wprowadzone, wybierz polecenie Czynność > Odśwież z menu.

Duża liczba miniatur w połączeniu z dużą częstością klatek może spowolnić system.

Podczas dodawania nowych kamer urządzenia włączają się automatycznie: Wykrywanie ruchu

Zaznacz pole wyboru, aby włączyć wykrywanie ruchu na nowych kamerach podczas dodawania ich do systemu za pomocą kreatora dodawania sprzętu.

To ustawienie nie wpływa na ustawienia wykrywania ruchu w istniejących kamerach.

Wykrywanie ruchu kamery można włączać i wyłączać na karcie Ruch kamery.

Podczas automatycznego włączania dodawania nowych kamer: Generowanie danych o ruchu dla wyszukiwania inteligentnego

Generowanie danych o ruchu dla wyszukiwania inteligentnego wymaga włączenia funkcji wykrywania ruchu w kamerze.

Zaznacz to pole wyboru, aby włączyć generowanie inteligentnych danych wyszukiwania ruchu dla nowych kamer podczas dodawania ich do systemu za pomocą kreatora dodawania sprzętu.

To ustawienie nie wpływa na ustawienia wykrywania ruchu w istniejących kamerach.

Generowanie inteligentnych danych wyszukiwania ruchu dla kamery można włączać i wyłączać na karcie Ruch kamery.

Podczas dodawania nowych kamer urządzenia włączają się automatycznie: Multicast

Zaznacz to pole wyboru, aby włączyć funkcję wielu emisji dla nowych kamer po dodaniu ich za pomocą kreatora dodawania sprzętu.

Ustawienie to nie wpływa na ustawienia funkcji multicast w istniejących kamerach.

Funkcję wielu emisji na żywo można włączyć i wyłączyć dla kamery na karcie Klient dla kamery.

Język

Wybierz język Management Client.

Uruchom ponownie Management Client , aby użyć nowego języka.

Zezwól na niebezpieczne połączenie z serwerem

Zaznacz to pole wyboru, aby zezwolić na niebezpieczne połączenie serwera przez protokół HTTP. (Żaden użytkownik nie jest proszony o zezwolenie na niebezpieczne połączenie z serwerem).

Uruchom ponownie Management Client , aby użyć tego ustawienia.

Serwer rejestrujący

Nazwa

Opis

Przekroczenie czasu ręcznych sesji PTZ

Użytkownicy klienta posiadający niezbędne uprawnienia użytkownika mogą ręcznie przerywać patrolowanie kamer PTZ. Należy wybrać, ile czasu ma upłynąć, zanim regularne patrolowanie zostanie wznowione po ręcznej przerwie. Ustawienie dotyczy wszystkich kamer PTZ w systemie. Domyślne ustawienie to 15 sekund.

Jeśli chcesz ustawić indywidualne limity czasu dla poszczególnych kamer, określ to na karcie Ustawienia wstępne dla danej kamery.

Przekroczenie czasu wstrzymywania sesji patrolowania

Użytkownicy klienta z wystarczającym priorytetem PTZ mogą wstrzymywać patrolowanie przy użyciu kamer PTZ. Określ, ile czasu powinno upłynąć, zanim regularne patrolowanie zostanie wznowione po przerwie. Ustawienie dotyczy wszystkich kamer PTZ w systemie. Domyślne ustawienie to 10 minut.

Jeśli chcesz ustawić indywidualne limity czasu dla poszczególnych kamer, określ to na karcie Ustawienia wstępne dla danej kamery.

Upłynął limit czasu zastrzeżonych sesji PTZ

Ustaw domyślny limit czasu zastrzeżonych sesji PTZ. Gdy użytkownik uruchomi zastrzeżoną sesję PTZ, inne osoby nie będą mogły korzystać z kamery PTZ przed jej ręcznym zwolnieniem lub po upłynięciu limitu czasu. Domyślne ustawienie to 1 godzina.

Jeśli chcesz ustawić indywidualne limity czasu dla poszczególnych kamer, określ to na karcie Ustawienia wstępne dla danej kamery.

Użyj domyślnego ustawienia wstępnego jako pozycji wyjściowej PTZ

Zaznacz to pole wyboru, aby podczas aktywacji przycisku Pozycja wyjściowa w kliencie użyć domyślnej wstępnie ustawionej pozycji zamiast pozycji wyjściowej kamer PTZ.

Dla kamery należy zdefiniować domyślną wstępnie ustawioną pozycję. Jeśli nie zostanie zdefiniowana domyślna wstępnie ustawiona pozycja, po aktywacji przycisku Pozycja wyjściowa w kliencie nic się nie stanie.

Domyślnie to pole wyboru jest wyczyszczone.

Aby przypisać domyślną wstępnie ustawioną pozycję, zapoznaj się z sekcją Przydziel wstępnie ustawioną pozycję kamery jako domyślną

Ignoruj błędy komunikacji urządzeń, jeśli komunikacja została przywrócona przed

System rejestruje wszystkie błędy komunikacji na sprzęcie i urządzeniach, ale tutaj można wybrać, jak długo musi istnieć błąd komunikacji, zanim aparat reguł wyzwoli zdarzenie Błąd komunikacji.