Skip to main content

XProtect Management Client

PTZ oturumlarını ayırın ve bırakın

Last Updated: 1 minute read
Sürüm2025r3
DilTürkçe

Gözetim sisteminize bağlı olarak, PTZ oturumlarını ayırtabilirsiniz.

Ayrılmış bir PTZ oturumunu çalıştırma güvenlik izinlerine sahip olan yöneticiler, PTZ kamerasını bu modda çalıştırabilir. Bu, kameranın kontrolünün diğer kullanıcılara geçmesini önler. Daha yüksek PTZ önceliğine sahip kullanıcıların oturumu kesmesini önlemek için, ayrılmış bir PTZ oturumunda standart PTZ öncelik sistemi göz ardı edilir.

Kamerayı XProtect Smart Client ve Management Client’den ayrılmış bir PTZ oturumunda çalıştırabilirsiniz.

Diğer kullanıcılar tarafından kesilmeden bir PTZ kamerasında veya ön ayarlarında acil güncellemeler veya bakım yapmanız gerektiğinde, bir PTZ oturumu ayırtmak yararlı olabilir.

PTZ oturumu ayır

  1. Site Navigasyonu bölmesinde Aygıtlar'ı ve ardından Kameralar'ı seçin .

  2. Genel Bakış panosunda ilgili PTZ kamerayı seçin.

  3. Ön ayarlar sekmesinde PTZ oturumunu seçin ve Ayrılmış'ı tıklatın.

Not

Kamerayı sizden daha yüksek önceliğe sahip olan bir kullanıcı kontrol ediyorsa veya başka bir kullanıcı kamerayı zaten ayırttığında, rezerve edilmiş bir PTZ oturumunu başlatamazsınız.

Bir PTZ oturumunu bırakın

Yayınla düğmesi, mevcut PTZ oturumunuzu yayınlamanıza izin verir, böylece başka bir kullanıcı kamerayı kontrol edebilir. Yayınla' ya tıkladığınızda, PTZ oturumu hemen sona erer ve kamerayı çalıştıran ilk kullanıcı için kullanılabilir olacaktır.

PTZ oturumunu bırakma güvenlik izniyle atanan yöneticiler, istediğiniz zaman diğer kullanıcıların ayrılmış PTZ oturumunu bırakma izinlerine sahiptir. Bu, örneğin PTZ kamerayı veya ön ayarlarını korumanız gereken durumlarda veya acil durumlarda başka kullanıcıların kamerayı yanlışlıkla engellediği durumlarda yararlı olabilir.