Reservera och frigör PTZ-sessioner
Beroende på ditt övervakningssystem kan du reservera PTZ-sessioner.
Administratörer med säkerhetsbehörigheter att köra en reserverad PTZ-session kan köra PTZ-kameran i detta läge. Detta hindrar att andra användare tar kontroll över kameran. I en reserverad PTZ-session ignoreras det normala PTZ-prioritetssystemet för att undvika att användare med högre PTZ-prioritet avbryter sessionen.
Du kan styra kameran i en reserverad PTZ-session både från XProtect Smart Client och från Management Client.
Det kan vara praktiskt att reservera en PTZ-session om du måste göra brådskande uppdateringar eller underhåll på en PTZ-kamera eller dess förinställningar utan att bli avbruten av andra användare.
Reservera en PTZ-session
I fönstret Platsnavigering, välj Enheter och sedan Kameror.
Välj relevant PTZ-kamera i fönstret Översikt.
Markera PTZ-sessionen på fliken Förinställningar och klicka på Reservera.
Notera
Du kan inte starta en reserverad PTZ-session om en användare med högre prioritet än du kontrollerar kameran eller om en annan användare redan har reserverat kameran.
Släppa en PTZ-session
Med knappen Släpp kan du släppa din nuvarande PTZ-session så andra användare kan kontrollera kameran. När du klickar på Släpp, avslutas PTZ-sessionen omedelbart och blir tillgänglig för den första användaren som använder kameran.
Administratörer tilldelade med säkerhetsbehörigheten Släpp PTZ-session har behörigheterna att när som helst frigöra andra användares reserverade PTZ-session. Detta kan till exempel vara användbart i tillfällen där du behöver underhålla PTZ-kameran eller dess förinställningar, eller om andra användare av misstag har blockerat kameran i brådskande situationer.