Skip to main content

Milestone Open Network Bridge

Kullanıcı arayüzü ayrıntıları

Last Updated: 3 minute read
Sürüm2026r1
DilTürkçe

Bu makalede, kullanıcıları ve bağlantıları yönetmeye ilişkin ayarlar ve kameraların yapılandırma ayarları hakkında bilgi verilmektedir.

Düğümü açın Management Client ve Milestone Open Network Bridges düğümünü seçin.

Genel sekmesi

Milestone Open Network Bridge ayarları

Aşağıdaki tabloda, sunucu ve Milestone Open Network Bridge ONVIF istemcilerin ayarları açıklanmıştır.

Bu ayarlar değiştirildiğinde, geçerli olabilmeleri için, Milestone Open Network Bridge sunucunun yeniden başlatılması gerekir.

Ad

Açıklama

ONVIF bağlantı noktası

ONVIF bağlantı noktasının bağlantı noktası numarası. ONVIF istemciler Milestone Open Network Bridge sunucuya bağlanmak için bu bağlantı noktasını kullanır.

Varsayılan port numarası 580'dir.

RTSP portu

RTSP bağlantı noktasının bağlantı noktası numarası. Sunucu, Milestone Open Network Bridge ONVIF istemcilere bu bağlantı noktası üzerinden RTSP video akışları gönderir.

Varsayılan port numarası 554'tür.

WS-Discovery’i Etkinleştir

WS-Discovery (Web Services Dynamic Discovery), yerel bir ağdaki hizmetleri bulmak için çok noktaya yayın keşif protokolünü tanımlayan teknik bir belirtimdir.

Varsayılan kamera ayarları (ONVIF müşteriye raporlanan şekilde)

Bu liste için ayarlar, Milestone Open Network Bridge istemciler bağlandığında ve video akışları talep ettiğinde ONVIF istemcilere Milestone Open Network Bridge sağladığı tüm kameraların varsayılan ayarlarını içerir.

Ayarlar, kameraların gerçek yapılandırmasını yansıtmaz ve video akışını etkilemez. Sistem, ayarları kullanıcı ile ONVIF istemci arasında video alışverişini hızlandırmak için Milestone Open Network Bridge kullanır. ONVIF istemcisi, RTSP akışındaki gerçek ayarları kullanacaktır.

Örneğin, değerlerin kameraların fiili yapılandırmasını yansıtmasını istiyorsanız, ONVIF istemcisini Milestone Open Network Bridge sağlayan varsayılan ayarları değiştirebilirsiniz.

Ad

Açıklama

Maks. bekletme günü sayısı

Varsayılan değer 30'dur.

Saniyede kare sayısı

Varsayılan değer 5'tir.

Genişlik

Varsayılan değer 1920'dir. Bu, tam HD kalitesine karşılık gelir.

Yükseklik

Varsayılan değer 1080'dir. Bu, tam HD kalitesine karşılık gelir.

Bit Hızı Kbps

Varsayılan değer 512'dir.

GOP boyut

Varsayılan değer 5'tir.

Codec

Kodek profillerinden birini seçin. Varsayılan değer, H.264 Taban Çizgisi Profilidir.

Aygıt ayarlarındaki yapılandırmaları kullanın

Varsayılan ayar etkin. Aygıtların fiili yapılandırmasını, yukarıda tanımlanan varsayılan ortalama değerler yerine kullanmak için etkinleştirin.

Not

Bu ayarı etkinleştirirseniz, sistem ile ONVIF istemciler arasındaki yanıt XProtect süresi artabilir.

ONVIF istemci ayarında gizlilik maskelemeyi yok say

Varsayılan ayar devre dışı bırakıldı. Kaldırılabilir gizlilik maskelerine sahip video akışlarını görüntülemek için bunu etkinleştirin.

Not

Video yayınlarını ONVIF istemcilerde görüntülemek için, gizlilik maskelerini kaldırma izninizin olması gerekir.

RTSP sekmesi

Real Time Streaming Protocol ayarları

Ad

Açıklama

Kayıtlardaki boşlukları atla

İstemci kayıtlı videonun RTSP oynatmasını gerçekleştirdiğinde, kayıtlarda boşluklar varsa, oynatma sırasında atılacaktır.

Bu, varsayılan olarak etkindir.

Çerçeveleri tekrarla

Bazı oyuncular, çerçeveler arasındaki mesafe 500 ms'den fazla olduğunda iyi davranmaz. Bu ayar, bağımsız kareleri tekrarlar ve zaman damgasını ayarlar, böylece oynatıldığında video daha fazla kareye sahip olacak şekilde görünür.

Kareler arasındaki maksimum süre:

Bu ayar, kareler arasındaki süreyi milisaniye olarak tanımlar. Varsayılan değer 350 milisaniyedir.

Mutlak zamanı normalleştirilmiş zamana tercih et

Bu ayar, istemcinin oynatma için zaman aralığının belirtilmediği RTSP sunucusu oynatma yanıtını tanımlar.

RTSP sunucunuzun ölçeklendirilmiş veya normalleştirilmiş oynatma yerine gerçek zamanı kullanmasını istiyorsanız bu seçeneği belirleyin.

Ancak, istemci uygulamanız ya göreli zaman aralıklarını ya da gerçek zaman aralıklarını (UTC'de) kullanacak şekilde ayarlanmışsa, RTSP sunucusu istemcide tanımlanan aralıklarla yanıt verir.

Komuttaki geri dönüş dizileri

TANIMLA komut yanıtındaki diziler için bilgi vermek üzere bunu etkinleştirin.

Maksimum geri dönüş sayısı

İstemciye gönderilecek maksimum dizi sayısını ayarlayın. Varsayılan değer 10'dur.

Kaydın başından veya sonundan geri dön

Dizileri aramaya nereden başlayacağınızı seçin. kaydın başından veya sonundan.

RTSP çoklu yayın ayarları

Ad

Açıklama

IP adresi

Ana bilgisayarların abone olabileceği çok noktalı yayın adresi. Varsayılan değer 239.1.2.3'tür.

TTL

Bir veri paketinin iletilebileceği maksimum yönlendirici sayısı.

Real-time Transport Protocol ayarları

Ad

Açıklama

AAC akışları için RTP protokolü

Verinin kodlanmış biçimini gösteren yük biçimi. Çoğu istemci hem RFC 6414 hem de RFC 3640'ı destekler, ancak ses akışıyla ilgili sorunlarla karşılaşırsanız, RTP protokolünü değiştirmeyi deneyebilirsiniz.