Ochrona danych
Sekcja ochrony danych jest włączona dla użytkowników dodanych przez administratora do grupy Data-Manager. Ta sekcja umożliwia menedżerom danych wyświetlanie, eksportowanie i usuwanie danych dotyczących osób, które są przechowywane w systemach.

Ponadto menedżerowie danych mogą eksportować i usuwać dane ze spraw. Gdy menedżer danych wybiera obiekty w sprawie, wyświetlane są dwie dodatkowe ikony otoczone na fioletowo, przeznaczone do eksportowania i usuwania.

W sekcji Ochrona danych znajdź kamery lub pliki, w których znajduje się osoba lub pojazd. Wybierz pozycję lub pozycje, które chcesz wyświetlić, wyeksportować lub usunąć.
Uwaga: wyniki można zawęzić za pomocą filtra Wybierz zakres czasu.
Aby zawęzić wyszukiwanie tylko do osób, kliknij
menu trzywierszowego i wybierz opcję Pokaż tylko osoby.

Menedżer danych może pobrać pozycje i wysłać je jako raport, klikając ikonę pobierania (
).

BriefCam Tworzy plik zip, który zawiera klipy zbliżeń (plik mp4), miniaturę (plik jpg) i plik tekstowy z metadanymi danych osobowych osoby (klasyfikacja osoby, taka jak płeć, określona przez algorytm BriefCam).

Aby usunąć dane, zaznacz pozycje do usunięcia i kliknij ikonę usuwania.

Oto lista elementów, które zostały usunięte:
Metadane obiektu (czas, klasyfikacja, kolor, prędkość, rozmiar itp.)
Wewnętrzne artefakty binarne obiektu (ścieżka, pola ograniczania, maski itp.)
Artefakty wizualne obiektów – miniatury i klipy filmowe
Dane zakładek (jeśli były zakładki, na podstawie tego obiektu) – metadane i miniatura
Oryginalny materiał wideo — przesłany plik lub materiał pobrany z VMS — minimum wymagane do pokrycia wybranego obiektu (zależy od stopnia szczegółowości rzeczywistych plików). Istnieje jednak duże prawdopodobieństwo, że oryginalne wideo innych obiektów zostanie również usunięte, aw niektórych przypadkach nawet całe oryginalne wideo. W takim przypadku materiał wideo nie będzie już dostępny do innych celów dochodzeniowych innych osób.
Należy pamiętać, że obiekty są natychmiast usuwane z bazy danych i zostaną usunięte z pamięci podręcznej po tym, jak obiekt nie był używany przez jedną godzinę. Jeśli chcesz, aby usunięcie z pamięci podręcznej nastąpiło natychmiast, skontaktuj się z administratorem systemu.Jeśli chcesz, aby usunięcie z pamięci podręcznej było natychmiastowe, można je zmienić za pomocą ustawienia środowiska SharedPassivationInMinutes.