Obrazovka Pravidla
Každé pravidlo je v seznamu uvedeno spolu s jeho názvem, názvem zdrojové kamery vybrané v pravidle, datem vytvoření, typem pravidla a stavem (Vypnuto nebo Aktivní).
Stav se aktualizuje každých 15 sekund.
U aktivních plánů budou další informace zobrazeny v závorkách: Zpracování, zařazení do fronty nebo obnovení.
Kliknutím na ikonu informace (
) zobrazíte souhrn počtu pravidel a jejich stavu.

Pokud máte pravidlo, které zůstává ve stavu ve frontě, obraťte se na místního BriefCam správce.
Pokud existuje pravidlo, které zůstává ve stavu ve frontě, zkontrolujte, zda je grafický procesor nastaven na hodnotu Reálný čas.
Akce
Když na pravidlo kliknete pravým tlačítkem nebo na něj najedete kurzorem myši, zobrazí se různé ikony.

Akce | Popis | |
![]() ![]() | Zapnutí nebo vypnutí pravidla. | |
![]() | Duplikovat pravidlo. BriefCam Vytvoří vybraná pravidla pro každou z vybraných kamer a použije stejné globální filtry na pravidla (ale ne filtry scény). Nově vytvořené pravidlo je vlastněno uživatelem, který pravidlo duplikoval. | |
![]() | Sdílejte pravidlo. Viz také Spolupráce na pravidlech. | |
![]() | Upravit pravidlo. | |
![]() | Odstranit pravidlo. Pokud je pravidlo odstraněno, budou odstraněny i výstrahy vytvořené tímto pravidlem. Záložky výstrah však nebudou odstraněny. | |
| Kopírujte text, na který jste klikli pravým tlačítkem myši. |
Pokud vyberete více než jedno pravidlo, v horní části obrazovky se zobrazí další možnost, která vám umožní současně aktivovat nebo vypnout více pravidel.


Veškeré události zachycené zdrojovou kamerou a splňující filtry použité v spuštěném pravidle budou spouštět výstrahy na obrazovce VÝSTRAH řešení RESPOND, což operátorům umožní rychle reagovat na incidenty, jakmile se rozvinou.
Poznámka
Pokud pravidlo RESPOND selže z důvodu ztráty datového proudu nebo jiného problému, pokusí se ve výchozím nastavení obnovit každých 60 minut. Čas lze změnit v nastavení prostředí MaxRetryDelaytimeMinutes. Chcete-li zastavit opakování pravidla, deaktivujte jej.
Spolupráce na pravidlech
Kliknutím na ikonu sdílení sdílejte pravidlo. Ikona sdílení je k dispozici pouze pro pravidla vlastněná uživatelem.

Vyberte uživatele a/nebo skupiny, se kterými chcete pravidlo sdílet.
Ve výchozím nastavení jsou pravidla sdílena jako "pouze pro čtení". Pokud však chcete uživateli povolit přístup pro čtení i zápis, zaškrtněte políčko Povolit uživatelům úpravy obsahu zdroje.

BriefCam Zkontroluje, zda všichni vybraní uživatelé a skupiny:
Máte oprávnění k zobrazení kamery podle pravidla.
Již máte oprávnění k seznamům sledovaných položek, které sdílený uživatel nevlastní (externí a sdílené seznamy sledovaných položek).
Pokud je pravidlo nakonfigurováno k použití seznamů sledovaných položek, musí být tyto seznamy sledovaných položek také sdíleny.
Proces sdílení nebude sdílet seznamy sledovaných položek, které uživatel nevlastní (sdílené a externí seznamy sledovaných položek). V pravé části obrazovky se zobrazí seznam seznamů sledovaných položek, které vlastníte, a další seznam seznamů sledovaných položek, které nevlastníte, a proto je nemůžete sdílet.
Seznamy sledovaných položek jsou sdíleny v režimu pouze pro čtení s uživateli/skupinami s jednou výjimkou: Pokud byl seznam sledovaných položek již předem sdílen s některým z uživatelů nebo skupin v režimu plného ovládání, tento režim sdílení se nezmění.
Po zrušení sdílení pravidla již sdílení uživatelé nebudou dostávat výstrahy z tohoto pravidla a všechny přijaté výstrahy z tohoto pravidla zmizí ze zobrazení RESPOND uživatele.






