Skip to main content

BriefCam administratörsguide

Hantering av användare och grupper

Last Updated: 6 minute read
Version2025r1
SpråkSvenska

BriefCam produkterna är helt integrerade med Microsoft Active Directory Integration Azure och Active Directory, och du kan använda den webbaserade datorn för BriefCam Administrator Console att konfigurera antingen standardanvändare BriefCam eller Microsoft Active Directory-registrerade användare och grupper. Om du vill konfigurera Azure Active Directory-användare läser du även Azure B2C Integration.

Administratören kan begränsa klientinloggningen till en enda metod (Basic, LDAP, SAML eller Azure) med miljöinställningen ClientAuthenticationMethod.

Standardadministration för användare och grupper i BriefCam

För att få åtkomst till webbaserad användare och gruppadministration, klicka och expandera Användarhantering på vänstermenyn i BriefCam Administrator Console. Klicka sedan på Användare och grupper.

Users and Groups 64.png

Lägga till standardanvändare av BriefCam

För att lägga till en ny BriefCam standardanvändare:

  1. Klicka på +-symbolen till höger om avsnittet Användare.

    Users 64.png
  2. I dialogrutan som visas väljer du Användartyp (Vanlig eller Admin).

  3. Ange den nya användarens namn, ange och bekräfta denna användares lösenord, alternativt ange en e-postadress och klicka på Lägg till. Observera att icke-engelska tecken inte stöds för lösenord.

    Add User screen.png

Nyskapade BriefCam användare listas med kryssrutan Aktiverad markerad.

Users Enabled checkbox.png

Notera

BriefCam använder en samtidig licensieringsmodell och använder inte namngivna användare.

Observera att RESEARCH-modulen använder namngivna användare. Namngivna användare för RESEARCH-modulen måste läggas till i Research-Editors- eller Research-Viewers-gruppen av administratören.

Ett obegränsat antal användare kan läggas till, var och en med ett unikt användarnamn och lösenord. Det totala antalet samtidiga inloggade användare är dock begränsat till antalet licensierade användare. En enskild användares autentiseringsuppgifter som används flera gånger samtidigt konsumerar flera licenser.

BriefCamWebbklienten loggar ut automatiskt efter 20 minuter (konfigurerbart värde) av inaktivitet för att frigöra licensen. Om en snabbare licensrelease krävs kan administratören dock frigöra en licens för en användare genom att klicka på knappen Släpp, så andra användare kan logga in.

En användarsession släpps inte omedelbart om användaren stänger webbläsaren utan att klicka på Logga ut. Sessionen släpps automatiskt efter tidsgränsen för sessionen.

Users - release butotn 64.png

När du har konfigurerat användare kan du tilldela kameraspecifika läs- och skrivbehörigheter (se: Kamerabehörigheter). Detta gör det möjligt för användare att läsa (dvs. visa synopser skapade för en viss kamera) och/eller skriva synopser (dvs. skapa synopser för en kamera) skapade från vissa kameraflöden.

Notera

I multisite-distributioner, när en Hub-användare spelar upp en avisering, läggs en användare till på platsen där aviseringen har sitt ursprung och konsumerar en session.

För att söka efter användare, börja helt enkelt skriva någon del av deras namn i sökfältet (du kan endast söka efter användarnamn). Du kan också begränsa listan genom att avmarkera kryssrutorna Visa endast aktiverade användare, Active Directory-användare eller SAML-användare.

Du sorterar kolumnerna genom att klicka på sorteringskontrollerna (Sort column up.pngoch Sort column down.png) när du hovrar över kolumnnamnen.

För att redigera en BriefCam standardanvändares detaljer, klicka på ikonen redigera Edit icon white.png för användaren. Detta kommer att visa en dialogruta som låter dig ändra användarens lösenord och e-postadress.

Edit User screen.png

För att inaktivera BriefCam standardanvändare, avmarkera deras respektive kryssrutor under kolumnen Aktiverad. Inaktiverade användare förblir angivna på BriefCam, men de kommer inte längre att kunna logga BriefCam in om de inte återaktiveras.

Använda BriefCam standardgrupper

Som standard är fyra grupper angivna i BriefCam.

Groups - default 64.png

Forskningsgrupper

Endast användare som tillhör en Research-Editors- eller Research-Viewers-grupp har tillgång till fliken RESEARCH. Som standard är RESEARCH-licensen för fem användare: en redigerare och fyra visningsprogram.

Observera

Det är viktigt att inte lägga till samma användare till båda RESEARCH-grupperna. Om båda är markerade används Research-Editors-gruppen.

Användare som tillhör Research-Editors-gruppen kan:

  • Skapa, visa och redigera instrumentpaneler.

  • Skapa, visa och redigera källor och källgrupper (skapade av andra användare och av dem själva).

Användare som tillhör Research-Viewers-gruppen kan:

  • Visa instrumentpaneler.

  • Skapa, visa och redigera källor och källgrupper som de skapat.

  • Vykällor och källgrupper skapade av andra användare.

Notera

För multisite-distributioner, även om RESEARCH-komponenten inte är installerad på Site-distributioner, kan du fortfarande lägga till användare till RESEARCH-grupperna (en redigerare och fyra visningsprogram som standard). Dessa platsanvändare kommer att kunna lägga till källor till RESEARCH-modulen.

Research License Quarantine

Vid byte av roller (Research-Editor till Research-Viewer eller vice versa) eller byte av redigerare, tillämpar Qlik licenspolicy en karantänperiod på sju dagar innan den nya allokeringen aktiveras.

Om du tilldelar en ny användare som Research-Editor, blir licensen för den användaren bara tillgänglig en vecka efter att den föregående redigeraren slutar använda systemet. Denna fördröjning beror på att den ursprungliga redigerarens token förblir karantänsatt under övergången.

Data Manager-grupp

Data Manager-gruppen har tillgång till Dataskydd alternativet i menyn Anpassningar. På den här fliken kan datahanterare visa, exportera och radera data om individer som lagras i dina system.Dataskydd

Som standard tas data som raderats av Data Manager omedelbart bort från databasen och tas bort från minnescachen efter att objektet inte har använts på en timme. Du kan ändra detta intervall med miljöinställningen ShardPassivationInMinutes.

Observera

Data Manager-gruppen är inte tillämplig i Hub Administrator Console.

Lägga till BriefCam standardgrupper

För att lägga till en ny BriefCam standardgrupp:

  1. Klicka på symbolen + till höger om avsnittet Grupper.

    Add group.png
  2. Ange den nya gruppens namn i dialogrutan som visas och klicka på Lägg till.

    Add Group dialog.png

Nyskapade BriefCam grupper listas som Aktiverade under avsnittet Grupper på sidan Användare och grupper.

Groups - new one added 64.png

Grupper som etablerats här kommer att visas i alla BriefCam urvalslistor för delningsguider, och både standard- BriefCam och Active Directory-användare som konfigurerats och aktiverats kommer att kunna logga in på alla skrivbords- och VMS-inbäddade BriefCam webbklienter.

När du har konfigurerat användare och grupper kan du tilldela kameraspecifika läs- och skrivbehörigheter (se: Kamerabehörigheter). Detta gör det möjligt för användare och grupper att läsa (dvs. visa synopser skapade för en viss kamera) och/eller skriva synopser (dvs. skapa synopser för en kamera) skapade från vissa kameraflöden.

Om du vill söka efter en grupp skriver du en del av namnet i sökfältet. Du kan även begränsa listan genom att markera kryssrutan Visa endast aktiverade grupper.

Du sorterar grupperna genom att hovra över fältet Gruppnamn och klicka på upp- eller nedpilen.

Group Name column.png

För att redigera en BriefCam-standardgrupp, klicka på ikonen redigera Edit icon white.pngtill höger om gruppnamnet.

Då öppnas en dialogruta där du kan associera eller avassociera användare med gruppen.

Edit group active users.png

Om du vill tilldela en användare till gruppen markerar du motsvarande kryssruta under kolumnen Gruppmedlem. Om du vill avassociera en användare från gruppen avmarkerar du kryssrutan.

Du kan söka efter användare och filtrera dem som listas genom att skriva någon del av deras namn i sökfältet eller genom att markera eller inaktivera kryssrutan Visa endast aktiverade användare.

Observera att alla ändringar som du gör här sparas omedelbart, även om du klickar på Stäng eller x i dialogrutans övre högra hörn eller trycker på Esc.

För att inaktivera en BriefCam standardgrupp, avmarkera motsvarande kryssruta under kolumnen Aktiverad. Även om gruppen inte längre kommer att visas i resursguidens målurvalslistor, kommer dess individuella användare att förbli tillgängliga som potentiella mål i BriefCam resursguider.

Se även:

Begränsade grupper

Microsoft Active Directory Integration