Skip to main content

BriefCam-beheerdershandleiding

Gebruikersgegevens en beveiliging

Laatst bijgewerkt: 2 minuten lezen
Versie2025r1
TaalNederlands

Gebruikers- en aanmeldtypen

  • BriefCam interne gebruikers: deze gebruikers worden aangemaakt en onderhouden door de beheerder. Ze mogen zich aanmelden en werken met de webclient en API.

  • BriefCam Beheerdersgebruiker: de beheerder beheert de machtigingen en cameraautorisaties van gebruikers voor BriefCamgebruikers en AD-geïmporteerde gebruikers.

  • BriefCam Active Directory-gebruikers (AD): deze gebruikers worden gemaakt en onderhouden door de AD-beheerder. Gebruikers en groepen worden gesynchroniseerd BriefCamin om machtigingen toe te passen. Cameramachtigingen worden toegewezen door de .BriefCam

  • BriefCam SAML-gebruikers: deze gebruikers worden gemaakt en onderhouden door de SAML-verificatieprovider.

  • VMS-referenties: deze referenties worden gebruikt voor toegang tot de video's op een videomanagementsysteem (VMS).

  • AD-referenties: deze referenties worden gebruikt om de lijst met gebruikers en groepen van de AD-server te lezen.

Beperkte groepen

Standaard kan elke gebruiker elk geval, kijklijst of regel delen met een andere gebruiker. Dit betekent dat de gebruiker de lijst krijgt van elke groep of gebruiker die is gedefinieerd in om uit BriefCamte kiezen.

Er zijn scenario’s waarbij gebruikers niet kunnen zien dat andere gebruikers bestaan of waarbij de gebruikers slechts een subset van de andere gebruikers kunnen zien.

Voor dit scenario is er een configuratie om eerst de optie uit te schakelen die een gebruiker kan zien en andere gebruikers te selecteren tijdens het delen, en vervolgens de gebruiker toe te staan slechts een subset van de bestaande gebruikers en groepen te zien.

Wanneer de instelling Beperkte groepen delen is ingesteld op true, en een gebruiker probeert te delen, krijgt de gebruiker een lege lijst met gebruikers en groepen te zien.

Wanneer in de omgeving Beperkte groepenBeleid delen een lijst met gebruikers en hun AllowedUsersen definieertAllowedGroups, hebben alleen die gebruikers de toestemming om andere gebruikers te delen en te zien, maar alleen van de toegestane gebruikers en groepen.

In het onderstaande voorbeeld Thorkunnen een geval delen, maar alleen met gebruikers en Batmanen Supermanalleen met gebruikers die tot de groepen behoren: Everyoneen .Avengers

RestrictedGroupsSharing settings.png