Skip to main content

Příručka správce systému BriefCam

Správa uživatelů a skupin

Last Updated: 5 minute read
Verze2025r1
JazykČeština

BriefCam Produkty jsou plně integrovány s platformami Integrace Microsoft Active Directory Azure a Active Directory a můžete použít webové BriefCam Administrator Console nastavení uživatelů a skupin registrovaných společností BriefCam Microsoft nebo Active Directory. Pokud chcete nastavit uživatele Azure Active Directory, podívejte se na Azure B2C Integration.

Správce může omezit přihlášení klienta na jednu metodu (Basic, LDAP, SAML nebo Azure) pomocí nastavení prostředí ClientAuthenticationMethod.

Standardní správa uživatelů a skupin BriefCam

Chcete-li otevřít správu uživatelů a skupin na webu, klikněte na položku Správa uživatelů v levé nabídce BriefCam Administrator Consoleaplikace a rozbalte ji. Poté klikněte na položku Uživatelé a skupiny.

Users and Groups 64.png

Přidání standardních uživatelů BriefCam

Přidání nového standardního BriefCam uživatele:

  1. Klikněte na symbol + vpravo od části Uživatelé.

    Users 64.png
  2. V dialogovém okně, které se objeví, vyberte Typ uživatele (Základní nebo Správce).

  3. Zadejte nové uživatelské jméno, zadejte a potvrďte heslo tohoto uživatele, případně zadejte e-mailovou adresu a klikněte na tlačítko Přidat. Upozorňujeme, že neanglické znaky nejsou u hesel podporovány.

    Add User screen.png

Nově vytvoření BriefCam uživatelé budou uvedeni v seznamu s zaškrtnutým políčkem Aktivováno.

Users Enabled checkbox.png

Poznámka

BriefCam Používá souběžný licenční model a nepoužívá jmenované uživatele.

Modul RESEARCH používá jmenované uživatele. Jmenovaní uživatelé modulu RESEARCH musí být správcem přidáni do skupiny Research-Editors nebo Research-Viewers.

Lze přidat neomezený počet uživatelů, z nichž každý má jedinečné uživatelské jméno a heslo. Celkový počet souběžně přihlášených uživatelů je však omezen počtem licencovaných uživatelů. Přihlašovací údaje jednoho uživatele používané několikrát souběžně spotřebovávají více licencí.

BriefCamWebový klient se automaticky odhlásí po 20 minutách (konfigurovatelná hodnota) nečinnosti uživatele, aby uvolnil licenci. Pokud je však vyžadována rychlejší verze licence, může správce uvolnit licenci pro uživatele kliknutím na tlačítko Uvolnit, aby se ostatní uživatelé mohli přihlásit.

Relace uživatele se neuvolní okamžitě, pokud uživatel zavře prohlížeč bez kliknutí na tlačítko Odhlásit se. Relace bude automaticky uvolněna po uplynutí časového limitu relace.

Users - release butotn 64.png

Po nastavení uživatelů můžete přiřadit oprávnění ke čtení a zápisu specifická pro kameru (viz: Oprávnění Kamery). To umožní uživatelům číst (tj. zobrazit synopse generované pro určitou kameru) a/nebo zapisovat synopse (tj. generovat synopse pro kameru) vytvořené z konkrétních kamerových kanálů.

Poznámka

Při nasazení na více stanovištích, kdy uživatel Hubu přehraje výstrahu, je uživatel přidán na stanoviště, kde výstraha vznikla a spotřebovává relaci.

Chcete-li vyhledávat uživatele, stačí do vyhledávacího pole zadat libovolnou část jejich jména (můžete vyhledávat pouze podle uživatelského jména). Seznam můžete také zúžit zrušením zaškrtnutí políček Zobrazit pouze povolené uživatele, uživatele Active Directory nebo uživatele SAML.

Chcete-li sloupce seřadit, klikněte na ovládací prvky řazení (Sort column up.pnga Sort column down.png), když nad názvy sloupců přejedete kurzorem.

Chcete-li upravit údaje standardního BriefCam uživatele, klikněte na ikonu úpravy Edit icon white.png uživatele. Zobrazí se dialogové okno, které vám umožní změnit heslo a e-mailovou adresu uživatele.

Edit User screen.png

Pokud chcete vypnout standardní BriefCam uživatele, zrušte zaškrtnutí jejich příslušných zaškrtávacích políček pod sloupcem Aktivováno. Vypnutí uživatelé sice zůstanou definovániBriefCam, ale nebudou se moci přihlásitBriefCam, pokud nebudou znovu aktivováni.

Použití Výchozích BriefCam Skupin

Ve výchozím nastavení jsou v BriefCamaplikaci definovány čtyři skupiny.

Groups - default 64.png

Skupiny modulů RESEARCH

K kartě RESEARCH mají přístup pouze uživatelé patřící do skupin Research-Editors nebo Research-Viewers. Ve výchozím nastavení je licence RESEARCH určena pro pět uživatelů: jednoho editora a čtyři diváky.

Výstraha

Je důležité nepřidávat do obou skupin RESEARCH stejného uživatele. Pokud jsou vybrány obě, použije se skupina Research-Editors.

Uživatelé patřící do skupiny Research-Editors mohou:

  • Vytvářet, zobrazovat a upravovat řídicí panely.

  • Vytvářet, zobrazovat a upravovat zdroje a skupiny zdrojů (vytvořené jinými uživateli a jimi samými).

Uživatelé patřící do skupiny Research-Viewers mohou:

  • Zobrazit řídicí panely.

  • Vytvářejte, zobrazujte a upravujte zdroje a skupiny zdrojů, které vytvořili.

  • Zobrazení zdrojů a skupin zdrojů vytvořených jinými uživateli.

Poznámka

Pro nasazení na více stanovištích, i když komponenta RESEARCH není v nasazení na stanovišti nainstalována, můžete stále přidávat uživatele do skupin RESEARCH (ve výchozím nastavení jeden editor a čtyři diváci). Tito uživatelé webu budou moci přidat zdroje do modulu RESEARCH.

Karanténa licence k výzkumu

Při změně mezi rolemi (Research-Editor na Research-Viewer nebo naopak) nebo při změně editorů vynucuje licenční politika společnosti Qlik karanténu v délce sedmi dnů před aktivací nového přidělení.

Pokud přiřadíte nového uživatele jako Research-Editor, licence pro tohoto uživatele bude k dispozici pouze týden poté, co předchozí editor přestane systém používat. K tomuto zpoždění dochází, protože token původního editora zůstává během přechodu v karanténě.

Data Manager Group

Skupina Data-Manager má přístup k Ochrana dat možnosti v nabídce Přizpůsobení. Tato karta umožňuje správcům dat zobrazovat, exportovat a odstraňovat data o osobách, které jsou uloženy ve vašich systémech.Ochrana dat

Ve výchozím nastavení jsou data odstraněná Správcem dat okamžitě odebrána z databáze a odstraněna z mezipaměti poté, co objekt nebyl používán po dobu jedné hodiny. Tento interval můžete změnit pomocí nastavení prostředí SmartPassivationInMinutes.

Výstraha

Skupina Data-Manager není v konzoli Hub Administrator Console použitelná.

Přidání standardních BriefCam skupin

Přidání nové standardní BriefCam skupiny:

  1. Klikněte na symbol + vpravo od části Skupiny.

    Add group.png
  2. V dialogovém okně, které se objeví, zadejte název nové skupiny a klikněte na Přidat.

    Add Group dialog.png

Nově vytvořené BriefCam skupiny budou uvedeny jako povolené v části Skupiny na stránce Uživatelé a skupiny .

Groups - new one added 64.png

Zde vytvořené skupiny se zobrazí ve všech BriefCam seznamech pro výběr skupiny sdílených průvodců a standardní BriefCam uživatelé i uživatelé systému Active Directory, kteří byli nastaveni a povoleni, se budou moci přihlásit ke všem BriefCam webovým klientům vestavěným na ploše a systému VMS.

Po nastavení uživatelů a skupin můžete přiřadit oprávnění ke čtení a zápisu specifická pro kameru (viz: Oprávnění Kamery). To umožní uživatelům a skupinám číst (tj. zobrazit synopse generované pro konkrétní kameru) a/nebo zapisovat synopse (tj. generovat synopse pro kameru) vytvořené z konkrétních kamerových kanálů.

Chcete-li vyhledat skupinu, stačí do vyhledávacího pole zadat libovolnou část názvu. Seznam můžete také zúžit zaškrtnutím políčka Zobrazit pouze povolené skupiny.

Chcete-li skupiny seřadit, přejeďte kurzorem nad polem Název skupiny a klikněte na šipku nahoru nebo dolů.

Group Name column.png

Chcete-li upravit standardní skupinu BriefCam, klikněte na Edit icon white.pngikonu Upravit vpravo od názvu skupiny.

Tím se otevře dialogové okno, které vám umožní přidružit nebo oddělit uživatele od skupiny.

Edit group active users.png

Chcete-li přiřadit uživatele ke skupině, zaškrtněte příslušné zaškrtávací políčko ve sloupci Člen skupiny; pokud chcete uživatele od skupiny oddělit, zaškrtněte příslušné políčko.

Uživatele můžete vyhledat a filtrovat podle toho, že do vyhledávacího pole zadáte libovolnou část jejich názvu, nebo zaškrtnete či zakážete zaškrtávací políčko Zobrazit pouze povolené uživatele.

Vezměte na vědomí, že všechny zde provedené změny se okamžitě uloží, a to i při kliknutí na tlačítko Zavřít nebo tlačítko x v pravém horním rohu dialogového okna nebo stisknutí klávesy Esc.

Chcete-li zakázat standardní BriefCam skupinu, zrušte zaškrtnutí odpovídajícího políčka pod sloupcem Aktivováno. I když se skupina již nezobrazí v seznamech pro výběr cílového umístění průvodce sdílením, její jednotliví uživatelé zůstanou jako potenciální cílové BriefCam umístění v průvodcích sdílením k dispozici.

Viz také:

Skupiny s omezeným přístupem

Integrace Microsoft Active Directory