Skip to main content

Příručka správce systému BriefCam

Oprávnění

Last Updated: 5 minute read
Verze2025r1
JazykČeština

Oprávnění Kamery

Výstraha

Tuto funkci nelze použít pro Hub. Je relevantní pouze pro stanoviště a samostatná nasazení.

Ve výchozím nastavení má každý uživatel oprávnění pro každou kameru prostřednictvím skupiny Everyone.

Pokud chcete povolit přístup ke kamerám pouze určitým uživatelům a/nebo skupinám:

  1. V levém podokně klikněte na položku Uživatelé a skupiny.

  2. Přejděte do části Skupiny (v případě některých rozlišení obrazovky budete možná muset přejít do části Skupiny).

  3. Ve skupině Všichni klikněte na ikonu oprávnění (Group permissions icon.png).

    Group permissions 64.png
  4. Na obrazovce Oprávnění skupiny přejděte do části Kamery a klikněte na ikonu Upravit.

    Group permissions cameras.png
  5. Hvězdičku vymažte kliknutím na ikonu koše vpravo od (*) hvězdičky.

    Cameras delete asterisk.png
  6. Klikněte na Zavřít a potom znovu klikněte na Zavřít.

  7. V části Uživatelé a skupiny klikněte na ikonu oprávnění pro uživatele nebo skupinu a přidejte kamery, ke kterým má uživatel nebo skupina oprávnění k zobrazení, kliknutím na možnost Přidat název kamery nebo cestu adresáře (viz obrázek výše). Kamery lze definovat pomocí cesty systému VMS nebo názvu kamery. (*) hvězdičky lze použít v libovolné části cesty nebo názvu kamery. Například /Division1/Department1* umožňuje přístup ke všem kamerám ve složce Division1, jejichž názvy začínají na Department1. Další příklad: Axis* poskytuje přístup ke všem kamerám, jejichž názvy začínají na Axis.

  8. Pokud chcete dále omezit přístup s oprávněními ke čtení/zápisu, přiřaďte v části Správa kamer příslušné kamery každému uživateli nebo skupině kliknutím na ikonu oprávnění pro každého uživatele nebo skupinu. Níže jsou uvedeny další informace o oprávněních založených na kamerách.

Camera permissions on screen.png

Je-li vybráno více kamer, můžete kliknutím na ikonu oprávnění v pravém horním rohu obrazovky přiřadit oprávnění více kamerám současně.

Camera permissions bulk.png

Poznámka

Použití oprávnění na více kamer současně přepíše všechna oprávnění dříve přiřazená těmto kamerám.

Když kliknete na ikonu oprávnění pro kameru, zobrazí se následující obrazovka, kde uvidíte uživatele a skupiny, které mají oprávnění pro tuto kameru.

Když současně použijete oprávnění na skupinu kamer, toto dialogové okno bude prázdné.

Camera permissions screen.png

Kliknutím na tlačítko Přidat skupinu nebo uživatele otevřete následující obrazovku. Klikněte na uživatele nebo skupinu, vyberte práva, která chcete přiřadit konkrétnímu uživateli nebo skupině, a klikněte na tlačítko Použít oprávnění.

Musíte kliknout na tlačítko Použít oprávnění pro každého uživatele nebo skupinu, pro kterou oprávnění definujete.

Permissions users and groups.png

Když přiřadíte oprávnění k zápisu, uživatel/skupina může vytvořit entity odvozené od kamery, například zpracování požadavků nebo vytváření zdrojů z této kamery. Po přidělení oprávnění ke čtení může uživatel/skupina zjistit, zda kamera existuje, a získat původní video nebo živý datový proud.

Oprávnění uživatele/skupiny

Výstraha

Tato funkce není pro Hub použitelná (s výjimkou zaškrtávacího políčka Povolit přístup k RESPOND). Zbývající funkce jsou relevantní pouze pro stanoviště a samostatná nasazení.

BriefCam Umožňuje definovat sadu oprávnění pro jednotlivé uživatele nebo skupiny.

Kliknutím na ikonu uživatelských Permissions icon.png oprávnění nebo ikonu oprávnění skupin Group permissions icon.png přiřadíte oprávnění pro následující tři položky:

Pokud má uživatel jedno nebo více oprávnění, zobrazí se vedle ikony oprávnění zelená tečka.

Přístup k modulům

Pomocí zaškrtávacího políčka Povolit přístup k RESPOND můžete přiřadit přístupová oprávnění k modulu RESPOND konkrétním uživatelům nebo skupinám.

Permissions for RESPOND.png

Pokud toto zaškrtávací políčko není zaškrtnuto, bude modul RESPOND pro tyto uživatele a skupiny zobrazovat šedě.

No permissions RESPOND.png

Na tuto zásadu se vztahují následující pravidla:

Skupina Everyone uděluje RESPOND oprávnění všem uživatelům. Postup změny:

  1. Zrušte zaškrtnutí políček ve skupině Všichni.

  2. Zaškrtněte zaškrtávací políčko pro konkrétní uživatele nebo skupiny.

    • Pokud je vlastníkem existujících aktiv konkrétní uživatel, například pravidel RESPOND, a pokud byl tento modul pro tohoto uživatele omezen, všechny zdroje zůstanou v systému a budou k nim mít přístup jiní uživatelé. Pokud je uživateli vrácen přístup k modulu RESPOND, může uživatel pokračovat tam, kde skončil. Doporučujeme se ujistit, že uživatel nemá nastavena pravidla, než je omezíte v přístupu k modulu RESPOND.

    • Pokud se oprávnění změní v době, kdy je uživatel přihlášen ke klientovi, změna se použije při dalším přihlášení uživatele nebo při obnovení prohlížeče.

Cesta Přístupu K Síti

Poznámka

Síťové cesty jsou podporovány pouze pro následující edice BriefCam platformy: Investigator a Protect. Pokud máte verzi Rapid Review nebo Insights, síťové cesty nejsou podporovány.

Síťové cesty, ke kterým má tento uživatel oprávnění pro přístup.

Chcete-li povolit kartu Síť, nastavte nastavení prostředí ClientEnableTabNetwork na hodnotu true.

Na konci cesty musí být přidána (*) hvězdička, aby byl zajištěn plný přístup k příslušné složce a jejím podsložkám a souborům.

Pokud chcete udělit oprávnění ke konkrétní podsložce, musí být nejprve v nastavení prostředí Nahraná videa definována úplná cesta.

Například pokud máte složku oddělení, která obsahuje dvě podsložky: oddělení1 a oddělení2. A pokud chcete povolit pouze přístup uživatele1 ke složce oddělení 1 a povolit uživateli2 přístup k oběma složkám, postupujte takto:

  1. V nastavení prostředí Nahraná videa definujte dvě oddělené cesty: \\departments\department1 a \\departments\department2. Takto by měl soubor JSON vypadat v nastavení:

    JSON Editor 2.png
  2. Na obrazovce Uživatelé a skupiny klikněte na ikonu oprávnění pro jednoho z uživatelů. V níže uvedeném příkladu je ikona označena user1 (uživatel definovaný pro tento příklad).

    Permission icon on screen.png
  3. Zaškrtněte políčko Cesta přístupu k síti a klikněte na Edit icon white.png ikonu Upravit.

    Network access path.png
  4. V poli Přidat síťovou cestu zadejte cestu k oddělení 1: \\departments\department1* (není nutné zdvojnásobovat lomítka, jako jsme to udělali v souboru JSON).

  5. Chcete-li použít oprávnění, klikněte na zaškrtávací políčko.

    Network access path check.png
  6. Při přidávání nového videosouboru do případu budou na kartě Síťuser1 zobrazeny všechny složky a soubory ve department1 složce.

  7. Klikněte user2na ikonu oprávnění a přidejte následující síťovou cestu: \\departments*

  8. Na kartě Síť, user2 bude možné zobrazit obě složky (department1 a department2) a jejich podsložky a soubory. Ale user2 nebude schopen vidět, například, department3 pokud není definován jako první v nastavení prostředí.

Viz také: Konfigurace NAS

Zobrazit Externí Seznamy Sledovaných Položek

Externí seznamy sledovaných položek, ke kterým má tento uživatel oprávnění k zobrazení.

Kamery

Kamery, ke kterým má tento uživatel oprávnění k zobrazení. Kamery lze definovat pomocí cesty systému VMS nebo názvu kamery. (*) hvězdičky lze použít v libovolné části cesty nebo názvu kamery. Poskytuje například /Division1/Department1* přístup ke všem kamerám ve složce Division1, jejichž názvy začínají na Department1. Další příklad: Axis* Poskytne přístup ke všem kamerám, jejichž názvy začínají na Ose.

Více informací viz Oprávnění Kamery část.

Povolit školení vlastních tříd

Toto zaškrtávací políčko vyberte, pokud chcete uživateli nebo skupině umožnit vytvářet a trénovat vlastní třídy. Více informací viz Aktivace a konfigurace funkce Custom ClassifID.