Dijital imzalar

Sizinle video paylaşan kuruluş, kaydedilmiş videonun gerçeğe uygunluğunu doğrulamak için dijital imzalar konusunda size yardımcı olabilir ve videonun kaydedildikten veya dışa aktarıldıktan sonra değiştirilmediğini kanıtlayabilir.

Bu özellik sadece XProtect VYY sistemlerinde kullanılabilir. Daha fazla bilgi için ürün karşılaştırma tablosuna bakın: https://www.milestonesys.com/products/software/xprotect-comparison/

Kaydedilen videonuzun doğruluğunu doğrulamak için dijital imzaları kullanabilirsiniz. Bu, örneğin videonun kurcalanmadığını göstermek istediğinizde yararlıdır.

İki doğrulama aşaması vardır. Bunları doğrulayabilirsiniz:

  • videonun kaydedildikten sonra değiştirilip değiştirilmediği. Kayıt sunucusu kayıt için bir dijital imza oluşturur. Daha sonra, dışa aktarılan videoyu XProtect Smart Client – Player içinde görüntülediğinizde, kayıt imzasını ilk başta kayıt sunucusu tarafından oluşturulanla karşılaştırabilirsiniz.

  • XProtect Smart Client’de dışa aktardığınız videonun dışa aktarıldıktan sonra değiştirilip değiştirilmediği. Dışa aktarma sürecinde, XProtect Smart Client dışa aktarılan dosya için bir imza oluşturur. Daha sonra, dışa aktarılan kanıtı XProtect Smart Client – Player ürününde incelediğinizde, dışa aktarma imzasını dışa aktarma sırasında oluşturulan imzayla karşılaştırabilirsiniz.

Bir farklılık olduğunu görürseniz, video kanıtının güvenilirliğini sorgulama nedeni bulunmamaktadır.

Orijinal dijital imzalar bu konumlarda PublicKey.xml ve Public Key Certificate.xml dosyaları içinde bulunurlar:

  • XProtect Smart Client - [dışa aktarma hedef klasörü]\[dışa aktarma adı]\Client Files\Data\Mediadata\[kamera adı]\[kamera adı]\Export signatures

  • XProtect Management Client - C:\Program Files\Milestone\Management Server\Tools\CertificateIssuer

İki durum halinde dışa aktarım işleminde dijital imzalar dâhil edilmez:

Dışa aktarma işlemi tamamlanır, ancak imzaları doğruladığınızda, kayıt sunucusu için dijital imzaların kaldırılmış veya kısmen doğru olduğunu görürsünüz.