Hareket algılaması için bölgeleri dışarıda tutu belirtin
Bir grup kameranın tüm ayarlarını yapılandırabilirsiniz, ancak genellikle kamera başına hariç tutma bölgelerini ayarlarsınız.
Not
Kalıcı gizlilik maskesi olan alanlar, hareket algılamasının dışında da tutulur. Görüntülemek için Gizlilik maskelerini göster onay kutusunu seçin.
Hareket algılamasını belirli alanlardan hariç tutmak, alakasız hareketin algılanmasını önlemenize yardımcı olur; örneğin, kamera bir ağacın rüzgarda sallandığı bir alanı kaplıyorsa veya arabalar arka planda düzenli olarak geçerse.
PTZ kameralarla bölgeleri dışarıda tutu kullandığınızda ve kamerayı kaydırarak eğdiğinizde, dışlanan alan buna göre hareket etmez çünkü alan nesneye değil, kamera görüntüsüne kilitlenmiştir.
Bölgeleri dışarıda tutu kullanmak için, Bölgeleri dışarıda tut onay kutusunu seçin.
Izgara, ön izleme görüntüsünü seçilebilir bölümlere ayırır.
Bölgeleri dışarıda tutmak için farenin sol düğmesine basarken farenin imlecini ön izleme görüntüsünde gerekli alanların üzerine sürükleyin. Sağ fare düğmesi ızgara bölümünü temizler.
Gerektiği kadar bölgeyi dışarıda tutabilirsiniz. Dışlanan bölgeler mavi renkte görünür:

Mavi dışlama alanları yalnızca Hareket sekmesindeki ön izleme görüntüsünde görünür, erişim Management Client veya istemcilerdeki diğer ön izleme görüntülerinde görünmez.