התקן את כל רכיבי המערכת (אפשרות מחשב יחיד)
האפשרות מחשב יחיד מתקינה את רכיבי השרת והלקוח במחשב הנוכחי.
חשוב
עם XProtect 2025 R3, XProtect Smart Client אינו כלול בחבילת ההתקנה של VMS ויש להוריד אותו בנפרד. כדי להוריד את הגרסה העדכנית ביותר של XProtect Smart Client, עבור אל https://www.milestonesys.com/download/ האתר.
שים לב
Milestone ממליצה לקרוא בעיון את הסעיף הבא לפני ההתקנה: לפני תחילת ההתקנה.
שים לב
עבור התקנות FIPS, לא ניתן לשדרג XProtect VMS כאשר FIPS מופעל במערכת ההפעלה Windows. לפני ההתקנה, השבת את מדיניות האבטחה של Windows FIPS בכל המחשבים המהווים חלק מ- VMS, כולל המחשב המארח את SQL Server. אבל, אם אתה משדרג מגרסת XProtect VMS 2020 R3 ואילך, אינך צריך להשבית FIPS. למידע מפורט על האופן שבו ניתן להגדיר את תצורת XProtect מערכת ניהול הווידאו שלך לפעול במצב תואם FIPS 140-2, עיין בסעיף FIPS 140-2 compliance במדריך ההקשחה.FIPS 140-2 compliance
לאחר ההתקנה הראשונית, תוכל להמשיך עם אשף קביעת התצורה. בהתאם לחומרה ולתצורה שלך, שרת ההקלטה סורק את הרשת שלך לאיתור חומרה. לאחר מכן תוכל לבחור אילו התקני חומרה להוסיף למערכת שלך. מצלמות מוגדרות מראש בתצוגות, ויש לך אפשרות לאפשר התקנים אחרים כגון מיקרופונים ורמקולים. יש לך גם אפשרות להוסיף משתמשים למערכת עם תפקיד מפעיל או תפקיד מנהל מערכת. לאחר ההתקנה, XProtect Smart Client נפתח, ואתה מוכן להשתמש במערכת.
אחרת, אם תסגור את אשף ההתקנה, XProtect Management Client ייפתח, שבו תוכל לבצע תצורות ידניות כגון הוספת התקני חומרה ומשתמשים למערכת.
שים לב
אם תשדרג מגרסה קודמת של המוצר, המערכת לא תסרוק לאיתור חומרה ולא תיצור תצוגות ופרופילי משתמש חדשים.
I. קובץ ההתקנה
הורד את קובץ ה-.iso עם התוכנה מהאינטרנט (https://www.milestonesys.com/download/). כאשר תוריד את קובץ ה-.iso, הוא ייטען ככונן DVD הנקרא XProtect VMS Installer.
הפעל את
MilestoneXProtectVMS Products [Release_Version] System Installer.exeהקובץ. פתיחת קובצי ההתקנה. בהתאם להגדרות האבטחה, מופיעה אזהרת אבטחה אחת או יותר של Windows®. קבל את אלה והפריקה נמשכת.בסיום, אשף ההתקנה של Milestone XProtectVMS מופיע.
II. הגדרות שפה, הסכם משתמש קצה ופרטיות
בחר את השפה לשימוש במהלך ההתקנה (זו אינה השפה שבה המערכת שלך משתמשת לאחר ההתקנה; אפשרות זו נבחרת מאוחר יותר).
קרא את Milestone הסכם הרישיון למשתמש קצה. בחר את תיבת הסימון אני מסכים לתנאים שבהסכם הרישיון.
בדף הגדרות הפרטיות, בחר אם ברצונך לשתף נתוני שימוש. תוכל תמיד לשנות את הגדרת הפרטיות שלך מאוחר יותר.
שים לב
אם ברצונך שהמערכת תכלול התקנה התואמת ל-GDPR של האיחוד האירופי, אסור לאפשר את איסוף הנתונים. למידע נוסף על הגנה על נתונים ואיסוף נתוני שימוש, עיין במדריך הפרטיות של GDPR.
III. רכיבים להתקנה
בדף בחר סוג התקנה, בחר מחשב יחיד כדי להתקין את כל הרכיבים במחשב זה.
IV. הגנה באמצעות סיסמה
בדף הקצה סיסמת תצורת מערכת, הזן סיסמה המגנה על תצורת המערכת שלך. תזדקק לסיסמה הזו במקרה של שחזור מערכת או בעת הרחבת המערכת שלך, למשל בעת הוספת אשכולות.
שים לב
חשוב לשמור את הססמה הזאת ולהגן עליה. אם תאבד סיסמה זו, אתה עלול לסכן את יכולתך לשחזר את תצורת המערכת שלך.
אם אינך רוצה שתצורת המערכת שלך תהיה מוגנת סיסמה, בחר אני בוחר שלא להשתמש בסיסמת תצורת מערכת ואני מבין שתצורת המערכת לא תהיה מוצפנת.
בדף הקצה סיסמת הגנה על נתונים של שרת נייד, הזן סיסמה כדי להצפין את הבדיקות שלך. כמנהל מערכת, יהיה עליך להזין סיסמה זו כדי לגשת לנתוני השרת הנייד במקרה של שחזור מערכת או בעת הרחבת המערכת עם שרתים ניידים נוספים.
חשוב
עליך לשמור סיסמה זו ולשמור עליה בבטחה. אחרת, היכולת לשחזר נתוני שרת נייד עלולה להיות נתונה לסיכון.
אם אינך רוצה שהחקירות שלך יהיו מוגנות סיסמה, בחר אני בוחר שלא להשתמש בסיסמת הגנה על נתונים של שרת נייד, ואני מבין שהחקירות לא יהיו מוצפנות.
V. הגדרות שרת הקלטה
בדף ציין הגדרות שרת הקלטה, ציין את הגדרות שרת ההקלטה השונות:
בשדה שם שרת ההקלטה, הזן את שם שרת ההקלטה. ברירת המחדל היא שם המחשב.
שדה הכתובת של שרת הניהול מציג את הכתובת ומספר היציאה של שרת הניהול: localhost:80.
בשדה בחר את מיקום מסד הנתונים של המדיה שלך, בחר את המיקום שבו ברצונך לשמור את הקלטת הווידאו שלך. Milestone מומלץ לשמור את הקלטות הווידאו במיקום נפרד שבו תתקין את התוכנה ולא בכונן המערכת. מיקום ברירת המחדל הוא הכונן שבו יש הכי הרבה שטח פנוי.
בשדה 'זמן שמירה עבור הקלטות וידאו׳, הגדר למשך כמה זמן ברצונך לשמור את ההקלטות. באפשרותך להזין ערך בין 1 ל- 365,000 ימים, כאשר 7 ימים הוא זמן השמירה המוגדר כברירת מחדל.
VI. הצפנה
בדף בחר הצפנה, תוכל לאבטח את זרימות התקשורת:
בין שרתי ההקלטה, מלקטי הנתונים ושרת הניהול
כדי לאפשר הצפנה עבור זרימות תקשורת פנימיות, במקטע אישור שרת, בחר אישור.
חשוב
אם תצפין את החיבור משרת ההקלטה לשרת הניהול, המערכת תדרוש ממך להצפין גם את החיבור משרת הניהול לשרת ההקלטה.
בין שרתי ההקלטה ללקוחות
כדי לאפשר הצפנה בין שרתי הקלטה לבין רכיבי לקוח המאחזרים זרימות נתונים משרת ההקלטה, במקטע הזרמת אישור מדיה, בחר אישור.
בין השרת הנייד ללקוחות
כדי לאפשר הצפנה בין רכיבי לקוח המאחזרים זרימות נתונים מהשרת הנייד, במקטע אישור מדיה של הזרמה ניידת , בחר אישור.
בין שרת האירועים לרכיבים המתקשרים עם שרת האירועים
כדי לאפשר הצפנה בין שרת האירועים לרכיבים המתקשרים עם שרת האירועים, כולל שרת LPR,בקטע שרת אירועים והרחבות, בחר אישור.
ניתן להשתמש באותו קובץ אישור לכל רכיבי המערכת, או להשתמש בקובצי אישור שונים, בהתאם לרכיבי המערכת.
כמו כן, תוכל לאפשר הצפנה לאחר ההתקנה Server Configurator בסמל מגש הניהול של השרת באזור ההודעות.
VII. יומני שרת
בדף הגדרת יומני השרת, ציין את הפרמטרים הבאים:
פתח נקודת קצה של פרוטוקול טלמטריה (OTLP)
שפת יומן רישום - שפת התצוגה של היומנים
רמת יומן - בחר בין רגיל (צורך פחות שטח אחסון) או מורחב (אוסף יותר נתונים)
תקופת שמירה - כמה זמן על מסד הנתונים לשמור את ערכי היומן
הפעל או השבת את השימוש ב-Open Telemetry Protocol עבור יומני שרת.
VIII. מיקום ושפה
בדף בחר מיקום קובץ ושפת מוצר, בצע את הפעולות הבאות:
בשדה מיקום קובץ, בחר את המיקום שבו ברצונך להתקין את התוכנה.
Note
אם מוצר Milestone XProtect VMS כלשהו כבר מותקן במחשב, שדה זה אינו זמין. השדה מציג את המיקום שבו יותקן הרכיב.
בשפת המוצר, בחר את השפה שבה יש להתקין את XProtect המוצר.
לחץ על התקן.
התוכנה מותקנת כעת. אם היא אינה מותקנת כבר במחשב, Microsoft® SQL Server® Express ו- Microsoft IIS מותקנים אוטומטית במהלך ההתקנה.
ייתכן שתתבקש להפעיל מחדש את המחשב. לאחר הפעלה מחדש של המחשב, בהתאם להגדרות האבטחה, עשויה להופיע אזהרת אבטחה אחת או יותר של Windows. קבל תנאים אלה וההתקנה הושלמה.
IX. הוסף חומרה ומשתמשים
עם השלמת ההתקנה, רשימה מציגה את הרכיבים המותקנים במחשב.
לחץ על המשך כדי להוסיף חומרה ומשתמשים למערכת.
Note
אם תלחץ על סגור כעת, תעקוף את אשף קביעת התצורה XProtect Management Client ותיפתח. באפשרותך להגדיר את תצורת המערכת, לדוגמה, להוסיף חומרה ומשתמשים למערכת, ב- Management Client.
בדף הזן שמות משתמשים וסיסמאות עבור חומרה, הזן את שמות המשתמשים והסיסמאות עבור חומרה ששינית מברירות המחדל של היצרן.
תוכנית ההתקנה סורקת את הרשת לאיתור חומרה זו, וכן חומרה עם אישורי ברירת מחדל של היצרן.
לחץ על המשך והמתן בזמן שהמערכת מחפשת חומרה.
בדף בחר את החומרה שברצונך להוסיף למערכת, בחר את החומרה שברצונך להוסיף למערכת. לחץ על המשך והמתן בזמן שהמערכת מוסיפה את החומרה.
בדף 'הגדר תצורת התקנים׳, תוכל להעניק לחומרה שמות תיאוריים על-ידי לחיצה על סמל העריכה לצד שם החומרה. לאחר מכן, שם זה יופיע לפני התקני החומרה.
הרחב את צומת החומרה כדי לאפשר או להשבית את התקני החומרה, כגון מצלמות, רמקולים ומיקרופונים.
Note
מצלמות מופעלות כברירת מחדל, ורמקולים ומיקרופונים מושבתים כברירת מחדל.
לחץ על המשך והמתן בזמן שהמערכת קובעת את תצורת החומרה.
בדף הוספת משתמשים, באפשרותך להוסיף משתמשים למערכת כמשתמשי Windows או כמשתמשים בסיסיים. המשתמשים יכולים להיות בעלי תפקיד 'מנהלי מערכת׳ או בעלי תפקיד 'מפעילים׳.
הגדר את המשתמש ולחץ על הוסף.
לאחר שתסיים להוסיף משתמשים, לחץ על המשך.
לאחר סיום ההתקנה והתצורה הראשונית, מופיע דף התצורה הושלם , שבו אתה רואה:
רשימת התקני חומרה שנוספו למערכת
רשימת משתמשים שנוספו למערכת
כתובות XProtect Web Client ללקוח XProtect Mobile ולקוח, שתוכל לשתף עם המשתמשים שלך
בעת לחיצה על סגור, XProtect Smart Client נפתח ומוכן לשימוש.