Kort (konfiguration)
Føj kort til visninger
Du kan føje eksisterende kort til visninger eller oprette nye.
-
På arbejdsområdets værktøjslinje skal du vælge Opsætning for at gå i opsætningstilstand.
- På ruden Systemoversigt skal du trække Kort-elementet til en position i visningen. Et vindue åbnes.
- Vælg enten Opret nyt kort eller Brug eksisterende kort. En trekant ved siden af kortets navn indikerer, at kortet måske har et eller flere underkort. Under-kort og de elementer, som de indeholder, bliver også tilføjet.
- Angiv et navn for kortet i feltet Navn. Navnet vil blive vist i positionens titellinje.
Hvis du ikke skriver noget i feltet Navn og klikker på Gennemse, viser feltet Navn navnet på den billedfil, du vælger.
- Klik på Gennemse for at finde billedfilen, du vil bruge som kort.
- Klik på Åbn for at vælge billedfilen.
- Klik på OK.
-
Vælg Opsætning igen for at forlade opsætningstilstand og gemme dine ændringer.
Kortindstillinger
I opsætningstilstand kan du bruge fanen Egenskaber til at justere et antal af indstillinger for individuelle kort.
Navn | Beskrivelse |
---|---|
Udgangskort | Viser det kort, som danner grundlaget for den givne kortvisning. Feltet er skrivebeskyttet, men du kan ændre på kortet ved at klikke på knappen , der åbner vinduet Opsætning af kort. |
Omdøb kort | Rediger navnet på dit kort. |
Skift baggrund | Ændre kort, men beholde elementerne på kortet i deres respektive position i forhold til hinanden. |
Ikonstørrelse | I listen Ikonstørrelse kan du vælge størrelsen af de nye elementer, der tilføjes på kortet fra størrelse Superlille til Meget stor. Du kan ændre størrelse på ikoner, der allerede er på kortet, ved at trække i markeringshåndtagene i hjørnerne af ikonerne. |
Vis navn | Med afkrydsningsfeltet Navn kan du aktivere/deaktivere, hvorvidt navne på elementer skal vises, når du tilføjer nye elementer. Hvis du har tilføjet et element på kortet, og elementets navn ikke vises, kan du højreklikke på det pågældende element og vælge Navn. Hvis du ikke ønsker at få elementnavnet vist, skal du højreklikke på navnet og vælge Slet tekst. I listen Ikonstørrelse kan du vælge størrelsen af de nye elementer, der tilføjes på kortet fra størrelse Superlille til Meget stor. Du kan ændre størrelse på ikoner, der allerede er på kortet, ved at trække i markeringshåndtagene i hjørnerne af ikonerne. |
Tillad pan og zoom | Vælg at tillade pan og zoom på kortet i live-tilstand. |
Maksimer kort automatisk | Vælg at automatisk maksimere kortet til fuld skærm, når XProtect Smart Client ikke har været brugt i det antal sekunder, som er defineret i Timeout. Det maksimale antal timeout-sekunder er 99999. |
Når musen flyttes hen over | Vælg at vise en forhåndsvisning, når du bevæger musen over et kamera. |
Brug standard visningsindstillinger | Vælg at definere, at forhåndsvisningsvinduet ser ud på samme måde som dine andre visninger. Ved at fravælge dette afkrydsningsfelt kan du definere indstillinger for forhåndsvisninger for Titellinje og Live-indikator. Titellinje: Vælg at vise en titellinje med kameraets navn. Live-indikator: vælg denne for at vise live video-indikatoren (se Kameraikoner (forklaret)), som blinker grønt, når billedet bliver opdateret. Du kan kun markere Live-indikator, hvis du også har markeret Titellinje. |
Statusvisualisering | Vælg den for at få en grafisk visning af status for elementerne (se Kort (forklaret)), som er føjet til et kort. |
Aktiver understøttelse af statusdetaljer | Når den er valgt, kan du se statusdetaljer for kameraer og servere i live- og afspilningstilstand. |
Skift automatisk kort ved alarm | Vælg automatisk at ændre kortet i forhåndsvisningen, når du vælger en alarm til at vise kortet for det kamera, som alarmen relaterer til. |
Vis kun, når der peges | Vælg kun at vise kameravisningszoner og forudindstillede PTZ-positioner, når du bevæger din mus over kameraet, visningszonen eller forudindstillingen. Denne indstilling er nyttig, hvis et kort har flere kameraer med overlappende visningszoner eller flere forudindstillinger. Som standard er visningszoner og forudindstillinger synlige. |
Værktøjslinjen Kort (forklaret)
Kortets værktøjskasse består af et antal værktøjer til konfiguration af kort. Vælger du Kamera, Server, Mikrofon, Højttaler, Hændelse eller Output åbner Elementvælgeren, som viser en liste med henholdsvis kameraer, servere, mikrofoner, højttalere, hændelser og output, som du kan placere på kortet.
Kort - højrekliksmenuen (forklaret)
Ved at højreklikke på kort eller kort-elementer på fanen Opsætning får du adgang til en genvejsmenu.
Skifte baggrunden på et kort
Hvis du er nødt til at opdatere kortet, men ønsker at beholde alle informationer, der allerede er på kortet, kan du nøjes med at udskifte kortets baggrund (hvis du har de nødvendige tilladelser til at redigere kort). Dette giver dig mulighed for at beholde alle dine kameraer og andre elementer i deres placering i forhold til hinanden på kortet. Vælg Skift baggrund på kortet ved at højreklikke på kortet eller i ruden Egenskaber.
Fjern kort
Højreklik på kortet i visningen og vælg Fjern kort. Dette vil fjerne hele kortet, herunder tilføjede elementer, der repræsenterer kameraer, mikrofoner, højttalere osv. Kortet bliver kun fjernet fra visningen. Billedfilen vil stadig findes på overvågningssystemet og kan således bruges til at oprette et nyt kort.
Du kan også fjerne et kort via Kortoversigten.
Tilføje og fjerne elementer fra kort
- Højreklik på kortet og vælg Værktøjskasse i opsætningstilstand.
- Klik på det ønskede elementikon i værktøjskassen for at åbne vinduet Elementvælger.
- Du kan bruge filteret til hurtigt at finde det ønskede element: Angiv et søgekriterium for at begrænse listen af viste elementer, så det passer med søgekriteriet.
- Vælg elementet og træk det hen på kortet.
- For at fjerne et element skal du højreklikke på det uønskede element (kamera, hotzone, server, hændelse, output, mikrofon eller højttaler) og vælge Fjern [element].
- For at flytte et element, skal du klikke og flytte det til en ny placering på kortet.
-
For at ændre et elements retning, skal du vælge det og placere din mus over ét af elementets dimensionshåndtag. Når musemarkøren ændrer udseende til et krum pil, skal du klikke og flytte elementet for at rotere det.
Du kan bruge vælger-værktøjet fra værktøjskassen til at vælge og flytte elementer på et kort eller til at panorere på kortet.
Hvis dit kort har en farve, som gør det svært at se elementerne på kortet, kan du oprette en tekstboks og udfylde den med en farve, som kan ses på kortet. Tilføj de ønskede elementer på kortet og træk dem derefter ind på tekstboksen.
Føj en hotzone til et kort
- I opsætningstilstand skal du højreklikke på kortet og vælge Værktøjskasse (se Værktøjslinjen Kort (forklaret)).
- Vælg Hotzone-værktøjet i vinduet Værktøjskasse:
- Flyt musen ind på kortet. Musemarkøren viser nu hotzone-ikonet og et lille hvidt kryds, hvilket indikerer, at du kan tegne en hotzone.
For at tegne hen hotzone skal du klikke på det kort, hvor du ønsker at starte med at tegne hotzonen. Startpunktet indikeres nu på kortet med en stor blå prik, også kaldet et anker:
Du kan kun tegne en hotzone med lige linjer. Ønsker du en rundere afgrænsning af din hotzone, skal du bruge flere korte lige linjer.
- Klik på der, hvor hotzonen startede, for at afslutte tegningen af hotzone-området. Hotzonen afgrænses nu af en stiplet linje, hvilket betyder, at der ikke er linket til en underkort fra hotzonen.
Du kan ændre afgrænsningen af en hotzone ved at trække i hotzonens ankre.
- For at tilføje et underkort til hotzonen skal du dobbeltklikke den punkterede hotzone for at åbne vinduet til Opsætning af kort.
Du kan ændre hotzonens farve ved hjælp af farveværktøjet. Brug af farver på hotzoner kan gøre det lettere for brugerne at skelne mellem tætliggende hotzoner.
Hvis du er forbundet til et overvågningssystem, som understøtter Milestone Federated Architecture
Ændre udseendet på kortelementer
Du kan ændre farven på tekster, baggrunde, hotzoner osv. på kort for at kunne skelne kortelementerne fra hinanden.
- I tilstanden Opsætning højreklik på kortet og vælg Værktøjskasse.
- Vælg det element, du ønsker at ændre.
- I værktøjskassen vælg værktøjet til udfyldning af farve . Dette åbner vinduet Farvevalg.
Brug pipetten for at bruge en farve, der allerede findes på kortet.
- Kun relevant for tekstelementer: Vælg om du ønsker, at farveændringen skal gælde for teksten eller for baggrunden.
- Vælg den ønskede farve fra farvepaletten. Du kan se et eksempel på den valgte farve i boksen EKSEMPEL.
- Klik på kortelement for at udfylde det med den nye farve.
Brug skyderen Graduering for at justere, hvordan elementfarven udtones fra venstre mod højre.
Hvis du trækker skyderen helt til højre, bliver farven straks tonet ud. Hvis du trækker skyderen helt til venstre, tones farven kun lidt ud.
Træk skyderen Graduering til det ønskede niveau, og klik derefter på det ønskede element på kortet for at tildele farve og graduering.
Brug skyderen Uigennemsigtighed for at justere gennemsigtigheden af udfyldningen.
Hvis du trækker skyderen Uigennemsigtighed helt til højre, bliver farven helt gennemsigtig, mens hvis skyderen Uigennemsigtighed er helt til venstre, er farven helt dækkende.
Træk skyderen Uigennemsigtighed til det ønskede niveau, og klik derefter på det ønskede element på kortet for at tildele farve og gennemsigtighed.
Du kan udfylde kortelementer med en hvilken som helst farve. Klik på knappen Avanceret i vinduet Farvevalg for at få adgang til avancerede farveindstillinger. Gør et af følgende:
- Brug farveskyderen til at vælge hovedfarven og træk derefter farvecirklen for at vælge den ønskede nuance.
- Angiv den hexadecimale farvekode i feltet Hexadecimal notation.
Rediger og roter etiketter på et kort
Alle elementer på et kort har en etiket, så de er lette at identificere.
Hvis du har et stort antal elementer på et kort, kan det være svært at få plads til alle etiketterne. Du kan redigere etiketterne på enheder ved at vælge etiketten og så angive et nyt (kortere) navn til enheden.
Når du omdøber en etiket, så er det kun etiketten på kortet, du ændrer, ikke navnet på kameraet eller elementet i systemet.
Du kan også undgå, at etiketterne dækker for hinanden ved at rotere dem. Sådan roterer du en etiket på et kort:
- Vælg en etiket og placer din mus hen over et af størrelseshåndtagene. Når musemarkøren ændrer udseende til et krum pil, skal du klikke og flytte etiketten for at rotere den
En anden måde at spare plads på et kort er ved at vælge kun at vise visningszoner og PTZ-forudindstillinger, når der bliver peget på dem (se Kortindstillinger).
Tilføje/ændre tekst på et kort
Du kan indsætte tekst overalt på kortet, for eksempel for at informere brugere om situationer, hvor der foregår vedligeholdelse.
- Højreklik på kortet og vælg Værktøjskasse i opsætningstilstand.
- Vælg det næste værktøj i vinduet Værktøjskasse:
- I vinduet Valg af skrifttype kan du redigere dine tekstindstillinger.
Du kan altid redigere tekstindstillingerne. Klik på den ønskede tekstboks, vælg tekstværktøjet fra værktøjskassen og rediger derefter tekstindstillingerne for den valgte tekstboks.
- Klik det sted på kortet, hvor du vil placere teksten.
- Indtast din tekst. Tryk ENTER på tastaturet for at udvide tekstboksen nedad.
Du kan bruge farveudfyldningsværktøjet til at ændre tekstfarve og baggrund.
Du kan flytte tekstboksen rundt: Brug vælger-værktøjet, grib fat i tekstboksen på kortet og flyt den til den ønskede placering.