Przekroczenia czasu sesji i blokowanie użytkowników
Przekroczenia Czasu Sesji
Użytkownicy są automatycznie wylogowywani, jeśli przez 20 minut nie wykryto aktywności (na komputer). Minimalizuje to możliwość przeglądania lub uzyskiwania dostępu do systemu przez inne osoby, gdy użytkownik zapomni się wylogować. Dodatkowo spowoduje to zwolnienie sesji, aby inne osoby mogły się zalogować, jeśli licencje są ograniczone.
Domyślną wartość 20 minut można zmienić w ustawieniach środowiska Session.InactiveSessionMinutes. Zakres tego ustawienia to minimum 1 i maksimum lub 34560 minut (24 dni).
Można również zmienić czas (w sekundach), przez jaki ostrzeżenie będzie wyświetlane użytkownikowi przed wylogowaniem. Jest to ustawione w środowisku Session.InactiveSessionWarning.

Blokowanie Użytkowników
W przypadku kilku nieudanych prób logowaniaBriefCammożna skonfigurować BriefCam blokadę dla użytkownika, w tym dla użytkowników administratora. Odbywa się to za pomocą ustawienia środowiska EnableLockUser, które domyślnie ma wartość false. Liczba dozwolonych prób logowania wynosi pięć i można ją zmienić za pomocą ustawienia środowiska LoginAttemptsBeforeUserLockout.
Istnieją dodatkowe ustawienia, których można użyć, aby dalej konfigurować sposób i czas blokady użytkowników:
ResetUserLoginAttemptsCountInMinutes – czas (w minutach), który upłynął od ostatniej fałszywej próby przed zresetowaniem liczby prób logowania. Domyślnie jest to 30.
UserLockoutByIP — określa, czy użytkownik ma być blokowany na podstawie adresu IP. Domyślnie ustawienie to ma wartość false.
UserLockoutDurationInMinutes — czas, przez jaki użytkownik jest zablokowany (w minutach).