Synchronizacja kamer z systemem VMS
Aby zsynchronizować kamery zdefiniowane w BriefCam ze zmianami wprowadzonymi w systemie VMS:
Kliknij ikonę powiększenia (
) po prawej stronie nazwy katalogu (serwera VMS) i wybierz opcję Synchronizuj z VMS.
Synchronizacja może potrwać kilka sekund.
Po wprowadzeniu zmian w systemie VMS kliknij przycisk Synchronizuj z VMS, BriefCam:
Aktualizacja nazwy kamery, strefy czasowej i ścieżki na podstawie definicji w systemie VMS.
Wyłącza kamery, które zostały usunięte z systemu VMS.
Aktualizuje kolumnę Ostatnia modyfikacja na ekranie Zarządzanie kamerą.
Nadpisuje wszelkie współrzędne dodane ręcznie.
Kliknij status synchronizacji, aby wyświetlić wyniki synchronizacji, w tym zsynchronizowane kamery, wyłączone kamery i inne aktualizacje.

Synchronizacja będzie przebiegać w następujący sposób:
W przypadku aktywacji kamery, jeśli została ona wyłączona lub usunięta z systemu VMS, kamera zostanie wyłączona w systemie BriefCam.
W przypadku kamer nieaktywowanych, jeśli kamera została wyłączona lub usunięta z oprogramowania do zarządzania wideo VMS, nie będzie widoczna na liście kamer w programie BriefCam.
Jeśli synchronizacja jest uruchomiona i przechodzisz z powrotem do ekranu zarządzania kamerą, nie zobaczysz ikon synchronizacji, mimo że za kulisami synchronizacja może nadal być uruchomiona. (Proces synchronizacji pojawi się w plikach dziennika.)
Jeśli klikniesz przycisk synchronizacji podczas gdy poprzednia synchronizacja nadal trwa (ponieważ ekran został odświeżony), dwa żądania pojawią się jednocześnie. Wyświetlony zostanie status ostatniego żądania.
Jeśli synchronizacja trwa dłużej niż pięć minut (z powodu wielu kamer), wskazanie synchronizacji może nie być wyświetlane, ale proces synchronizacji pojawi się w plikach dziennika.
Synchronizacja nie powiedzie się, jeśli nie wszystkie nazwy kamer będą unikalne.