Синхронизиране на камерите с VMS
За да синхронизирате камерите, дефинирани BriefCam във VMS, с промените, направени във VMS:
Щракнете върху иконата за мащабиране (
) вдясно от името на директория (VMS сървър) и изберете опцията Синхронизиране с VMS.
Имайте предвид, че синхронизирането може да отнеме няколко секунди.
Когато се правят промени във VMS, щраквате върху бутона Синхронизиране с VMS, BriefCam:
Актуализира името на камерата, времевата зона и пътя въз основа на дефиницията във VMS.
Деактивира камерите, премахнати от VMS.
Актуализира колоната "Последна промяна" в екрана "Управление на камерата ".
Премахва всички ръчно добавени координати.
Щракнете върху състоянието на синхронизиране, за да видите резултатите от синхронизирането, включително синхронизираните камери, деактивираните камери и други актуализации.

Поведението на синхронизирането е както следва:
За активирани камери, ако камерата е забранена или премахната във VMS, камерата ще бъде забранена в BriefCam.
За неактивираните камери, ако камерата е забранена или премахната във VMS, камерата няма да се покаже в списъка с камери в BriefCam.
Ако синхронизирането се изпълнява и се придвижвате от и обратно към екрана за управление на камерата , няма да видите иконите за синхронизиране, въпреки че зад кулисите синхронизирането може все още да се изпълнява. (Процесът на синхронизиране ще се появи в регистрационните файлове.)
Ако щракнете върху бутона синхронизиране, докато все още се изпълнява предишно синхронизиране (защото екранът е обновен), две заявки ще се появят едновременно. Показаното състояние ще бъде състоянието на най-новата заявка.
Ако синхронизирането отнеме повече от пет минути (поради многото камери), индикацията за синхронизиране може да не се появи, но процесът на синхронизиране ще се появи в регистрационните файлове.
Синхронизирането ще се провали, ако не всички имена на камерите са уникални.